I Kramfors och Höga Kusten har konstintresset alltid varit stort. Kanske därför att många konstnärer har verkat och idag verkar i vårt område. Kramfors konstförening, som bildades efter krigsslutet 1945, firade 2015 sjuttio år.

Utställning 17 augusti till 7 september 2020

 

Kramforsbördiga Mimmi Strinnholm är en ung spännande artist boende i Sundsvall. Utöver ett år på Bild & form på Ådalsskolan är hon självlärd, men studerar sedan 2019 grafisk formgivning på Mittuniversitetet. Har tidigare ställt ut på Galleri Granen i Sundsvall 2019 samt Nordingrå Konstrunda 2019 och utställningen Wandering souls på The Hive Gallery i Los Angeles 2019. I år har hon bland annat illustrerat Per Faxnelds bok Offerträdet

”Själv skulle jag kanske framhålla mitt Instagramkonto, där jag delar mycket av både skapandeprocessen och min vardag, samt fantastiskt nog följs av ganska många människor världen över, säger Mimmi.
https://instagram.com/thistlemilk

 

I Coronatider kan vi tyvärr inte 
ha någon vernissage. Men Mimmi kommer att
finnas på plats måndag den 17/8  kl. 11-14 och fredag den 4/9  kl 11.14 för den som vill ha mer personlig information. I övrigt kommer utställningen och alla dess verk att
 kunna ses via vår hemsida från den 19/8 då det kommer att finnas en länk till vår utställningssida. Där finns också möjlighet att teckna sitt intresse för att köpa något av de utställda verken för den som inte kan eller vill besöka konsthallen.image0.jpeg image2_1.jpg image3.jpeg

 

Utställning Februari 2020

 

Krukmakare Susanne Fogelberg
och
Fotograf Gunnar Forsström

 

Välkommen på
Vernissage lördag 15/2 kl 12.00

 


 

IMG_20200119_125837.jpg

 

 

 

Susanne Fogelberg född 1956 i Stockholm. Utbildad på Capellagården på Öland. Har arbetat för formgivare som Stig Lindberg och Lisa Larsson. Sigtuna Krukmakeri  år 1993-2000.

 

"Jag har en förkärlek till den drejade formen - skön för ögat och för handen. Leran - det vittrade moderberget formbart och mjukt."

 

 

 

Spec_kruk_web.jpg   Agg_web.jpg

 


 

 

 

Gunnar-1.jpg

 

Gunnar Forsström, 69 år. Bor i Härnösand.

 

Självlärd via egna studier av böcker och internet
samt kurser. Men framför allt, många år av
fotografisk träning.

 


 


 

GF_3.jpg GF_1.jpg

 
Miriam De Vincenti

 

Miriam De Vincenti, född 1968 i Buenos Aires, Argentina, och bosatt i Sollefteå sedan 2005.

 


"För mig är målandet ett sätt att passera gränsen från verkligheten till en parallell värld där former och färger svävar i luften. De svävar omkring oss och man fångar dem till varje tillfälle, till varje tavla där skapelsen och uttrycket är det som gäller. Där är färger och former balanserade av pulsen av blod. Den här världen är kopplad till verkligheten på ett omedvetet sätt, ju mindre medvetenhet desto mer expressivitet.”

 

 

Utbildning
Hon började sina konststudier närhon var 15 år gammal med mästaren Susana Fernández Paglia. Sen studerade hon på Statens Skola för de sköna konsterna “Manuel Belgrano” i Argentina . Samtidigt har hon deltagit i teorisk och praktisk form med skulptören Enrique Gaimari i hans verkstad, och i olika kurser som handlar om kreativitet med mästaren Graciela Borthwick och Emilio Renart, samt i skulptur med skulptören Antonio Pujía.

 

 

Här i Sverige har hon studerat på distans - ”Teckning och Akvarell” vid Malmfältens Folkhögskola Kiruna och E-konstskolan Prisma (grund och fördjupning) vid MKFC Stockholms folkhögskola.

 

Miriam_De_Vincenti.JPG

1939_2.jpg
Lockad_struts.jpg Pulserande_klorofyll.jpg


Följ med på årets intressanta konstresa till Östersund den 19 oktober!

Nationalmuseum Jamtli
– Jämtland och Sveriges nya konstarena!

Nationalmuseum Jamtli är en arena för konst- och designupplevelser med måleri, skulptur, konsthantverk och design ur Nationalmuseums samlingar.

Tanken på en permanent filial till Nationalmuseum i Stockholm uppkom för nio år sedan och det första spadtaget togs 1 december 2016. Konstmuseibyggnaden är uppförd i direkt anslutning till Jamtlis museum och är ritad av arkitektfirman Henning Larsen Architects i Danmark.

Vi besöker årets utställning ur Nationalmuseums samlingar – ”Från gryning till skymning” –  130 verk av Zorn, Liljefors, Eva Bonnier, Eugene Jansson, Osslund, Carl Wilhelmsson, Elsa Beskow m fl. Dessutom skulpturutställning med skulpturslinga utomhus "Moments" av Karin Wiberg.

PRIS OCH ANMÄLAN

Pris för medlemmar i Konstföreningarna är 395:-, för icke medlemmar 460:-. 
I priset ingår bussresa Kramfors-Sollefteå-Jamtli t/r, inträde, professionell guidning och trevlig samvaro. Lunch finns att köpa på plats för 95:-. Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller.
    
Anmälan med namn, tel.nr och plats för påstigning (se program) sker samtidigt med inbetalning av resan till bankgiro 617-3769. Anmälan senast torsdag 10/10 till agnetaksjoberg@gmail.com (Observera mailadressen) eller sms till 0706936783. Endast

efter kl. 18.00 om du vill ringa.


08.00 Avresa med buss från Kramfors resecentrum. Möjligheter att stiga på i Bollstabruk ca 08.10, Sollefteå resecentrum ca 08.45.

ca 10.45 Ankomst Jamtli Östersund

JNM_1.jpg
ca 11.00 Skulpturutställning

ca 11.45  Tid för lunch

ca 12.30 Besök på Nationalmuseets
                  utställning med guidning

ca 15.00 Buss tillbaka till Sollefteå- och
                  Kramfors resecentrumJNM_5.jpg


 

Kramfors Konstdag

 

Kramfors Konsthall lördag den 7 september 11.00-15.00 Välkommen!

 


 

Välkommen till Kramfors Konsthall den 7 september 11.00 - 15.00 då vi genomför den årliga konstdagen. Här möter du utställare med ambitioner och engagemang. Kom in, prata, diskutera, visa din uppskattning och köp verk av våra närmare 20 utställare.

 


 

K_dag_2018_1.jpg

 


 


 


 


 

UTSTÄLLNING

 

"Själbiografi"
Inga-Britt Sparring

 

 

 

IB_ansikte.jpg

 

17 augusti till 6 september 2019

 

Vernissage 17 Augusti kl 12.00
Välkommen!

 


 

"Jag använder mig av lite olika tekniker som foto, måleri, grafik och skulptur- ibland också installationer. Mycket av mitt material är återvunnet, sådant som de flesta kastar bort,

 

eller att jag hittar något användbart på en loppis. Leken, fantasin och det allvarliga med att vara människa är de viktigaste ingredienserna i mitt skapande.

 

 

 

I min utställning som jag kallar  "själbiografi" vill jag dela med mig av händelser genom åren som har påverkat mitt liv och skapande. Jag vill också uppmärksamma människans negativa påverkan på naturen och klimatet.

 

 

 

Som en del av utställningen kommer jag själv att finnas på plats efter kl.12 alla dagar de första två veckorna och sista dagen den 6/9. Ring gärna och kolla att jag är på plats. tel. 0768152879"

 

 

 

Spec_1.jpg
 


Jeff Östberg
Kramfors Konsthall
13 april - 7 maj

Vernissage lördag den 13 april kl. 12.00


Kramforssonen Jeff Östberg, idag bosatt i Stockholm, är numera en etablerad illustratör med många prestigefyllda uppdrag. Han har bland annat gjort illustrationer till Washington Post, New Yorker, Vouge, Apple, Bloomberg, AIRBNB, Naturskydds-föreningen m fl uppdragsgivare. Nu har vi fått möjlighet att ställa ut en del av Jeff’s verk här i vår Konsthall, där Jeff kommer att finnas under vernissagen.

Jeff-1.jpg


2.jpg
Jeff_2_w_2.png 

utställning

 

Margit Bergarp Åsberg

Kramfors Konsthall
16 februari till 11 mars

Vernissage lördag den 16/2 kl 12.00

 


 

Margit Bergarp Åsberg är född i Örnsköldsvik men idag bosatt i Barsta, Nordingrå där hon också har sin atelje. Hennes konst är präglad av metoden Vedic Art som hon dessutom leder kurser i. Metoden bygger på ett mediativt och intuitivt skapande. Det finns alltid något att upptäcka och kommunicera kring i hennes tavlor.

 

 

 

img058_1.jpg

 

 

 

 

 

img060_1.jpg

img059_1.jpg

img061_1.jpg

 

 

 

img062_1.jpg


bjorn_krestesen_1.jpg

Björn Krestesen

Kramfors konsthall 8 december 2018 till
7 januari 2019.

Vernissage den 8 december kl 12.00

Född 1951 i Nacka  och bosatt i Stockholm men tillbringar även en stor del av året i Ådalen.
Utbildning: Kungl. Konstakademien, Stockholm.
Stipendier: Smith´s fond, Axel Johnssons resestipendium, Axel Hirs stipendium, Statens konstnärsbidrag, Ester Lindahls stipendiumStatens arbetsstipendium, Sollefteå kulturstipendium.
Utställningar:
  Separatutställningar på många ställen i landet och samlingsutställningar inom landet samt i Europa, Central- och Sydamerika, Australien, Canada och Japan.

Offentliga arbeten: Vårdhemmet Biet, Nacka. T-banestation Mariatorget, HSB, Nacka,
Beach art, Ljungskile, Japansk trädgård, Karolinska sjukhuset.
Representerad: Offentliga och privata samlingar i Sverige, Europa, Sydamerika och Japan. Nationalmuseum, Karlstads och Sundsvalls museum, NAPA på Grönland, Museo National de arte moderno, Guatemala, Museo de arte moderno, Dominikanska Republiken, Museo Nacional de la stampa, Mexico, Museo de la beas artes, Kuba.


DSC_0610.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DSC_0724.jpg

b8.jpg 

KfB_18.png

 

 

 

I våra barnböcker ryms en hel värld av konst. Utställningen ”Konst för barn” visar verk av några av Sveriges främsta barnboksillustratörer. Det är Per Gustavsson (nominerad till Augustpriset 2017), Sara Lundberg (Augustpristagare 2017), Helena Lunding Hultqvist, Pia Niemi, Pernilla Stalfelt, Anders Sunesson och Stina Wirsén. Utställningen bjuder in till
fantasins värld genom kreativa, kärleksfulla, roliga och ibland allvarliga bilder.

Konstdagen den 8 september i Kramfors Konsthall

Välkommen på besök vid vår konstdag lördag den 9 september kl 10.00 - 15.00.

På konstdagen deltar både konstnärer, amatörer och konsthantverkare med sina verk. I år är det 15 stycken som kommer att ställa ut för att visa och sälja sina alster.

Här är alla deltagare.

 

Marianne Malmsjö
Elisabeth Cederholm   
Monica Bohman
Gunilla Dahlin "Tekla"
Inger Ekman
Ellinor Karlsson
Ivar Kejerhag
Ullis Strindholm

Eva Persson
Roland Persson
Michael Lundh
Maud Mårtensson
Rut Synnäs
Susanne Fogelberg
Håkan Sjöberg

 

malare.jpg


 

VÅRUTSTÄLLNING

 

Lena Frykholm
Kramfors konsthall 14 april 2018 till 14 maj 2018.

 

Vernissage den 14 april kl 12.00 Kramfors Konsthall

 

 

 

2012-09-28-207.jpg

 


 

Lena Frykholm är den andra i raden av konstnärer som har haft en anknytning till vår kommun men som idag bor på annan ort. Lena är uppvuxen i Bollstabruk. 1999 flyttade hon till Umeå, där hon på allvar satsade på sitt skapande. Har gått en del kurser i Folkuniversitetets regi, keramik, olja och glas samt glas, form och metall på Umeå Universitet. Hon har haft många utställningar runt om i Sverige och utomlands.

 


 

LF_3.jpg LF_2.jpg LF_4.jpg  


Kristina "Kicki" Persson
Kramfors konsthall 17 februari 2018 till 12 mars 2018.

Vernissage den 17 februari kl 12.00 Kramfors konsthall
musik av Ida och Julia

 

 

Bild_2_Nyplogat.jpeg

 

Under vintern och våren kommer vi att ha två konstnärer med anknytning till Kramfors men boende på andra ställen idag. Kristina "Kicki" Persson är den första. Kristina är uppväxt i Kramfors och med en välkänd far som var både skohandlare och konstnär. Idag bor Kristina i Dingtuna i Västmanland men tillbringar somrarna i Kramfors. Hon har gått Konstfack och jobbar idag som bildpedagog i Västerås. Hennes motiv är för det mesta naturmålningar med motiv från Ångermanland och Västmanland. 

 


 

Bild_1_Utsikt.jpeg bild_6_Kyrkviken.jpeg

 


  

 

 

 

 

 

Maria Tjärnström
Kramfors konsthall 9 dec 2017 till 8 januari 2018.

Vernissage den 9 december kl 12.00 Kramfors konsthall

 

 

22894440_2125762974116286_3890806038169709196_n.jpg

 

Vi är glada att få presentera en lokal och mycket duktig
akvarellist i form av Maria Tjärnström. Maria hämtar sin

inspiration i skog och fjäll, både i hembygden Ådalen och i
Vilhelminafjällen där hon sedan barnsben spenderat mycket tid i familjens stuga som ligger i väglöst land.


I sitt ordinarie arbete med arealkontroller har Maria förmånen att få utforska många avsides små byar i det tyvärr ofta avfolkade norrländska inlandet. Intrycken och känslan delar hon på Instagram eller spar inom sig till vinterns lugnare period då de får komma ut på akvarellpapperet.

 


 

Maria_myrtjarn.jpg Maria_fjall.jpg

 


Konstdagen den 9 september i Kramfors Konsthall

Välkommen på besök vid vår konstdag lördag den 9 september kl 10.00 - 15.00.

På konstdagen deltar både konstnärer, amatörer och konsthantverkare med sina verk. I år är det 18 stycken som kommer att ställa ut för att visa och sälja sina alster.

Här är alla deltagare.

Marianne Malmsjö
Elisabeth Cederholm   
Monica Bohman
Runo Dahlgren
Gunilla Dahlin
Inger Ekman
Ellinor Karlsson
Ivar Kejerhag
Maria Kimdal

Emilie Sjöberg
Anni-Maria Lokka  
Solveig Nordlund
Roland Persson
Tina Gustafsson
Maud Mårtensson
Gunilla Bergvall
Agneta Sjöberg
Håkan Sjöberg

malare.jpg


Utställning Kramfors konsthall 19 augusti - 8 september

Kramfors konstförening i samarbetete med Galleri Ängerö har nöjet att presentera en utställning med verk av Johan Lundgren (1920-1989). Johan räknas som en av de stora nordingråkonstnärerna med sina verk som ofta skildrar det dåtida bondesamhället. Han har också kallats den siste bondemålaren.

Vernissage lördag den 19 augusti kl 12.00

vid vernissagen medverkar Daniel Forsberg och Karl Sjöström med musik.

Välkommen!

 

JL_1_web.jpgJL_2_web.jpg

 

 

 

 

 

12 konstnärer från Ångermanland och Hälsingland

 

Under 10 dagar får vi stifta bekantskap med flera intressanta och duktiga konstnärer från Ångermanland och Hälsingland. Utställningen är en vandringsutställning som ordnas av Sveriges Konstföreningars distrikt i Västernorrland med stöd av Landstinget i Västernorrland och visas av Kramfors konstförening.

 

Tanken med vandringsutställningen är att underlätta för konstintresserade att ta del av annat än den lokala konsten. De 40-tal verk som visas är av konstnärerna Linda Lasson, Sara Vide Eriksson, Christer Carlstedt, Lena Andersson, Anders Åberg, Samuel Andersson, Olle Gustafsson, Max Book, Ann-Kristin Källström, Per-Elof Nilsson Ricklund, Barbro S. Löfstedt, Michael B. Hardt.

 

Vernissage den 3 juni kl 12.00

 

Välkommen!

 

Här nedan två av verken th Sara Vide Eriksson och Linda Lasson


Sara_Vide.jpg  Linda_Lasson.jpg


 

 VÅRUTSTÄLLNING – två umeåkonstnärer

 

Kramfors konsthall 8 april – 2 maj 2017
Vernissage 8 april 12.00

 
Musik med Göran Claesson gitarr, sång och Mikael Hedlund klaviatur.
Dansuppvisning Balkan-och orientaliska danser med Madeleine Holmlund.

 

Välkommen!

 

Carin_Hedlund.png

Carin Hedlund, född Gradin, växte upp i Kramfors. Flyttade till Umeå för studier och bor idag med familj i Täfteå, strax norr om Umeå.

Sommaren 2005 skaffade familjen ett fritidshus i byn Orsta, Nordingrå. Där har hon inrett en ateljé, Ateljé Orsta.

Carin har målat akvarell till och från under hela sin uppväxt. Inspiration fick hon tidigt av grannen konstnären Nils Gunnar Johansson i Kramfors.

 

Babelsberg.JPGGatan.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fruktbarhet_200ppi.jpg

Johan "med skägget" Holmlund. Föddes uti Hultsfred av en förvånad moder och hela Oslo jublade enär det var den 17 maj detta nådens år 1954 då Hemingway fick Nobelpriset. 44 år senare grep Johan för första gången sig an en kanvasduk med sitt personliga måleri, med kaskader av klara färger och somriga landskap!

Bakom varje bild finns det en liten berättelse och många fnissanden från konstnären själv.

"kan jag med mitt måleri locka fram ett litet leende hos betraktaren så har jag lyckats i mitt skapande".

 

ingenting_ar_omojligt_300ppi.jpgtjipp_tjillivipp.jpgLars Eurenius

Kramfors Konsthall 11 februari 2017 – 6 mars 2017

Vernissage 11 februari kl 12.00

musik Lars Eriksson, banjo och gitarr

 

LE_1_p.jpg  


 
Lars Eurenius från Främmerveda i Nordingrå målar i olja. Han är autodidakt och har deltagit i konstutbildningar,Pro: s Folkhögskola, TBV och Artema-konstresor. Målat aktivt sedan 1989, konstintresset har funnits med sedan barnsben.

Natur, jakt o människor är motiv som han företrädesvis hämtat från hemmatrakterna.


LE_1_1_of_1.jpg

 

Utställningar

Två kramforssöner
Ragnar forsberg och håkan Sjöberg

Kramfors konsthall 3 december 2016 – 9 januari 2017

Vernissage 3 december 2016 kl. 12.00

Musik med Karl Sjöström gitarr, Daniel Forsberg kontrabas
och Christian Sundeqvist trummor.


Ragnar_Fosberg_web.jpg

Ragnar Forsberg

Jag minns att jag redan som ung grabb hade ett intresse för att teckna och måla. Som tonåring besökta jag gärna de konstutställningar som visades på orten. När jag i mitten av 60-talet gjorde min värnplikt träffade jag en ung och talangfull konstnär från Kramfors, vid namn Jan-Erik Ohlzon. Han kom så småningom att flytta sin ateljé till den gamla taxistationen, vid mina besök där väcktes min inspiration och jag motiverades att själv prova på.

 

Under 70-talet kom jag så att måla en hel del i olja. Jag fick också möjlighet att ställa ut på några amatörutställningar som konstföreningen i Kramfors anordnade. 1978 blev jag permitterad från min arbetsplats, och året därpå startade jag upp en egen firma. Det var ingen tvekan om vad jag skulle syssla med; det blev inramningar och konst i första hand.

 

Ganska omgående fick jag god kontakt med flera av våra stora konstnärer i kommunen. Jag kom att rama åt och arbeta med dem så länge de var verksamma. Med inspiration från det goda konstnärssamarbetet, och som jag upplevde det då, ett stort konstintresse i kommunen byggde jag 1987 en utställningslokal. Galleriet, som fick namnet Galleri Ängerö, har bland annat visat konst av de flesta av ortens stora konstnärer sedan dess.RF_5_1_of_1_web.jpg

 

För egen del blev det på 2000-talet som jag återupptog mitt måleri. Då blev det akvarell istället för olja. Som konstnär är jag autodidakt och måleriet är någonting jag gör när jag känner för det, det är ett personligt uttryck och främst för mitt eget nöje.

 

 

 Håkan Sjöberg

Som liten grabb började jag teckna och då var fascinationen skepp! Tidigt 60-tal fick jag en låda oljefärg av mina föräldrar och då blev motiven även hästar. Under skoltiden med Nils-Gunnar Johansson som bildlärare uppmuntrade han mig att själv gå ut och hitta motiv, istället för att sitta i klassrummet. Nu blev motiven landskap och hus bl.a. Öbergs smedja.


Efter några års uppehåll med målandet tyckte frun att det var dags att ta itu med penslar och färg igen. Hola och läraren Svempa blev nu kicken som satte fart på skapandet och nu var det akvarell som gällde.

 

HS_4_1_of_1_web.jpg

Utställningar följde och jag blev bekant med Ragnar Forsberg och Galleri Ängerö. Där blev jag årets amatörutställare. Många av motiven har jag hittat under mina arbetsdagar i lastbilen. Fina vyer som fotograferats och sedan målats hemma på kammaren. 2002 gjorde jag och min fru, Agneta, en gemensam utställning med vyer från Nedre Öd, där texter om husen och människorna varvades med bilderna.

 

Som nybliven pensionär har jag nu mer tid för akvarellmålning. Jag avbildar gärna omgivningar i vår kommun, med hus, vatten och naturmiljöer. Som tema för denna utställning har jag valt bilder från Nedre Öd, där älven får illustrera ”här börjar världen!”

 Leif Korsmansvenskakonstnarer_2422_20121011144740_305.jpg
20 augusti – 19 september 2016

Heltidskonstnär sedan 1990, f.d. bildlärare.Tidigare bosatt i Sveg men har under de senaste åren sin hemvist i Eskilstuna.Huvuddelen av hans produktion är akvareller, för det mesta naturnära motiv, vatten i alla de former, stilla, forsande eller fruset,  gärna i kombination med stenar eller is. En hel del landskap, allt från lugna stilla vyer, till bilder med dramatiska himlar.

Ett tredje favoritområde är mer dokumentärt, bilder av förfall, gamla hus och lador, framför allt närbilder av gammalt trä och rostiga föremål. I blyerts blir det mycket porträtt, framför allt hundar och andra djur.

Han vill med sina bilder visa på allt fint, som faktiskt går att finna i vår närhet, väcka nyfikenhet och upptäckarlust.


 

LK_1.jpg LK_2.jpg LKI_3.jpg

 

Vernissage 20 augusti kl 12.00 Konsthallen.


Kramfors konstdagarKK_KK_1.jpg

27 - 28 maj 2016 i
Konsthallen.

 

Årets Konstdagar bjöd på en varierad utställning med många fina alster av deltagarna.

 

Vinnare i lotteriet under Konstdagarna

KK_KK_2.jpg

1:a pris: Gunilla Rydell, tavla av Janeric Ohlzon. Lott nr.124

2:a pris: Ann-Christin Boström. Bok om Thage Nordholm. Lott nr.50

3:e pris: Stig Hägglund. Bok av och med Åke Melin. Lott nr. 13

4:e pris: Marianne Hägglund. Kramfors konstförenings bok. Lott nr. 165


Kramfors konstdagar
27 - 28 maj 2016 i Konsthallen.

 

Välkommen till Kramfors Konstdagar.malare.jpg

 Här möter du utställare med ambitioner

 och engagemang. Kom in, prata, diskutera,

 visa din uppskattning och köp verk av våra
utställare.

 

Årets utställare är:

 

Per Arne Sjöberg, Emilie Sjöberg,
Ulla Björklund, Annette Carlsson,

Mary Anne Frank Malmsjö,

Ulla-Britt Örjestål Magnusson,

Lotta Hanell, Ivar Kejerhag,

Maria Kimdal, Rut Synnes,

Jonas Wideén, NBV Knivcirkel.

 

Öppettider:
Fredag den 27 maj 11-17
Lördag den 28 maj 10-14


Kramfors konstdagarmalare.jpg
27 - 28 maj 2016 i Konsthallen

 

Syftet med konstdagarna är att öka konst- och kulturintresset i Kramfors och Västernorrland och vi vill därför inbjuda dig att delta i detta arrangemang under två dagar, fredag kl. 11-17 och lördag 10-14.

 

Medverkan från din sida innebär att du ska finnas i Kramfors Konsthall med ditt konstnärskap. Att Du visar upp din konst tror vi är synnerligen intressant för kramforsborna, särskilt i denna fina Konsthall. Givetvis kan du även sälja dina verk. Två monterstorlekar erbjuds, ca 1,5 m alt 2.5 m vägg, 350:- resp 550:-. Beslut om deltagande tas 15 maj.


Anmälan, eller ytterligare information runt praktiska frågor, ta kontakt med:
Eva Larsson, eva_larsson_sol@hotmail.com, 0613-32033, 070-5923705 eller
Carl-Gerhard Lindberg, carlgerhard.lindberg@telia.com , 070-628 17 59

 

Din anmälan om deltagande ser vi fram emot så snart som möjligt, dock senast 8/5. Betalning skall ske senast den 13 maj. Vi har begränsat med platser. Bekräftelse sker direkt efter 13 maj. Reserver kommer att utses.
Välkommen med din anmälan!

 
KRAMFORS KONSTFÖRENING
Carl-Gerhard Lindberg - ordförande


JANERIC OHLZON008_3.JPG

Nu är det dags igen för Kramfors konstförening att anordna en konstutställning. Det är tätt på given just nu. Den här gången har vi nöjet att se JANERIC OHLZON bildkonstnär, grafiker och skulptör, idag bosatt i Omne och har tidigare bott och verkat i Kramfors, Stockholm och Bjärtrå.  Han studerade vid Konstakademien i Stockholm 1969-1974. Han målar expressivt, företrädesvis landskap, med tonvikten lagd i rörelsen och ljuset. JANERIC finns bl a  representerad på Sveriges konstråd, Sundsvalls Museum, Västernorrlands Läns Landsting, Västerbottens Läns Landsting, Stockholms Läns Landsting, samt i ett flertal kommuner och privata samlingar.

 

Offentliga utsmyckningar: Kungsängens pendeltågstation Trapphus Riksförsäkringsverket, Sundsvall, entréhall Sundsvalls Folkets Hus, entréhall och matsal i Landstingets produktionskök i Härnösand, Vårdcentralen Nyland, daghem i Umeå, Kungsängens gymnasium, entrehall och matsal Landstinget Västernorrland. HSB-Stockholm bostadsområden tre gårdar.

 

Utställningen startar med vernissage lördag den 12:e mars 2016 kl 12.00 och pågår fram till den 4 april 2016. 

 

 

 2007-01-01_12.01.49_4.jpg  2007-01-27_16.05.34_3.jpg

 
 

Dags för 2016 års första utställning

 

KristinaWrang.jpg

 

Den 13 februari hälsar vi konstnären Kristina Wrang från Östersund välkommen till Kramfors konsthall. Kristina är född i Stockholm och uppvuxen i Söderköping. Efter att ha bott i Mälardalen många år flyttade hon till Östersunds kommun 1998. Där blev hon medlem i Östersunds kollektiva grafikverkstad och fick möjlighet att utveckla sitt grafiska uttryckssätt. Hon är främst grafiker och målare.

 

Kristina Wrang

 

Undran_85x125_cm.jpg Ristning_80x100_cm.jpg

 


 

 

 

 

 

 


JubileumsutställningJub_utst_delt_15.jpg
– åtta lokala favoriter
  5 dec 2015–8 jan 2016

 Nu när vi närmar oss årsskiftet avslutar vi jubileumsåret med en jubileumsutställning där åtta av våra lokala favoriter finns representerade. Medverkande är Olle Gustafsson, Mikael Arvidsson, Lena Johansson-Fahlen, Maria Tjärnström,  Åke Melin, Örjan Östlund, Eleonore Sellin och Runo Dahlgren.

Den 5 december kl 12.00 är det vernissage och utställningen pågår t o m den 8 januari 2016.

 

 

 

Jeff Lindahl 22 augusti - 17 september 2015

Jeff_Lind.jpg
              Jeff Lindahl

Född 1957 i Örnsköldsvik men är uppvuxen i Nyland som ligger beläget längs Ångermanälven.
I dagsläget bor han och är verksam i Örnsköldsvik.

Jeff jobbar mest med olja och akvarell, där han utgår från sina tankar och funderingar kring naturens alla skeden.

 

Vernissage 22 augusti kl 12.00.

 

 

 

 

 

 

Mästarutställning 6-13 maj 2015

Familjen_web.jpg Karl_kyl.jpg
   Evert Lundqvist    Karl Kylberg

Kramfors konstförening och Kramfors kommun har haft ett givande samarbetet under 70 år. Det har resulterat i ett stort antal fina konstverk som idag finns hos kommunen.

 

Under jubileumsfirandet kommer ett 40-tal av konstverken att visas i Konsthallen.  Bland annat kommer verk visas av Evert Lundqvist, X-et Erixson, Karl Kylberg, Stellan Mörner, Helmar Osslund, Picasso, Matisse m fl.

 

Vernissager 6 maj kl. 16.30 och 9 maj kl. 12.00.

 

 

 

 
stäng